2015. május 8., péntek

Sertés-prosciutto nyársak citromos majonézzel


Tavasszal, amikor elkezdjük a kerti munkálatokat, általában az udvaron készítünk ételt. Nemrég ezt az ínyenc húst grilleztük, és ezzel a fetás paprikával fogyasztottuk, meg némi barbecue krumplival (recept hamarosan). Külön-külön is finomak, de a három étel együtt, fennséges, komplett menü :)

Hozzávalók: 

  • 80 dkg sertéscomb
  • 6 szardellafilé (üveges) 
  • 4 lilahagyma 
  • 16 papírvékony prosciutto sonka 
  • 15 dkg majonéz 
  • negyed citrom leve 
  • 1 cikk fokhagyma 
  • 3,5 evőkanál olívaolaj 
  • 1 evőkanál fehérborecet (vagy balzsamecet) 
  • 1,5 teáskanál apróra vágott rozmaring 


Elkészítése:

1.      A húst hideg vízzel leöblítjük, papírtörlővel szárazra töröljük, és 3-4 cm-es kockára vágjuk.


2.      Az olajat meg az ecetet összekavarjuk az apróra vágott szardella felével, fokhagymával, meg a rozmaringgal.

3.      Ráöntjük a húsra, alaposan összekavarjuk, megsózzuk. Legalább egy órára (de lehet egy egész éjszakára is) hűtőszekrénybe tesszük pácolni.

4.      A citromlevet a maradék szardellával a majonézhez kavarjuk, ízlés szerint sózzuk.

5.      Meghámozzuk a hagymát, 3-4 cm-es kockára vágjuk, majd a húsdarabokkal, meg egy-egy darab felcsavart sonkával váltakozva nyársakra húzzuk.

6.      A grillsütőt közepesre melegítjük, majd a nyársakat pirosra sütjük. Közben állandóan forgassuk, hogy ne égjen meg, és ki ne száradjon.

7.      Melegen, citromos majonézzel tálaljuk.


Tipp: Üde, friss salátát is készíthetünk mellé, zöldekből.

Nincsenek megjegyzések: