Tavasszal, amikor elkezdjük a kerti munkálatokat, általában az udvaron készítünk ételt. Nemrég ezt az ínyenc húst grilleztük, és ezzel a fetás paprikával fogyasztottuk, meg némi barbecue krumplival (recept hamarosan). Külön-külön is finomak, de a három étel együtt, fennséges, komplett menü :)
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéscomb
- 6 szardellafilé (üveges)
- 4 lilahagyma
- 16 papírvékony prosciutto sonka
- 15 dkg majonéz
- negyed citrom leve
- 1 cikk fokhagyma
- 3,5 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál fehérborecet (vagy balzsamecet)
- 1,5 teáskanál apróra vágott rozmaring
- só
Elkészítése:
1.
A húst hideg vízzel
leöblítjük, papírtörlővel szárazra töröljük, és 3-4 cm-es kockára vágjuk.
2.
Az olajat meg az
ecetet összekavarjuk az apróra vágott szardella felével, fokhagymával, meg a
rozmaringgal.
3.
Ráöntjük a húsra,
alaposan összekavarjuk, megsózzuk. Legalább egy órára (de lehet egy egész
éjszakára is) hűtőszekrénybe tesszük pácolni.
4.
A citromlevet a
maradék szardellával a majonézhez kavarjuk, ízlés szerint sózzuk.
5.
Meghámozzuk a
hagymát, 3-4 cm-es kockára vágjuk, majd a húsdarabokkal, meg egy-egy darab
felcsavart sonkával váltakozva nyársakra húzzuk.
6.
A grillsütőt
közepesre melegítjük, majd a nyársakat pirosra sütjük. Közben állandóan
forgassuk, hogy ne égjen meg, és ki ne száradjon.
7.
Melegen, citromos
majonézzel tálaljuk.
Tipp: Üde, friss salátát is készíthetünk mellé,
zöldekből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése