Aki nem szeretne kisebb edényekkel pepecselni, nagyobb edényben is megsütheti ezt a süteményt, egyben. Egyszerű finomság, melyet az eper öntet tesz igazán különlegessé.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 3 tojás
- 1,5 dl langyos tej
- 10 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 1 dl narancslé
- 5 g friss élesztő
A locsoláshoz:
- 2 dl eszpresszó kávé
Az eperöntethez:
- 25 dkg eper
- 2 dkg cukor
A kenéshez és a szóráshoz:
- 2 dkg vaj
- 2 dkg cukor
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
- 8 sütésálló csészét (2,5 dl) vajjal kikenünk, cukorral megszórjuk, és tepsire sorakoztatjuk.
- Az élesztőt, a langyos tejet, a cukrot, a tojásokat, a narancslevet, és 12,5 dkg lisztet a mixerbe öntjük, összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a vajat, meg a maradék lisztet, összeturmixoljuk, majd a masszát 60 percig állni hagyjuk.
- Ezután sima tésztává kavartatjuk, és az előkészített formákat félig megtöltjük.
- Sütőbe helyezzük, a sütőt felmelegítjük 50 fokra, majd kikapcsoljuk, és további 40 percig kelni hagyjuk, amíg a tészta feljön a forma tetejére. 160 állítjuk a sütőt, majd amikor felmelegedett, a süteményt 25 percig sütjük.
- Sütés után 10 percig hűlni hagyjuk, majd meglocsoljuk kávéval.
- Az epret a cukorral összeturmixoljuk, és a porcukorral megszórt sütemény mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése