Most érik a zsenge karalábé a kertemben, és hát úgy a legjobb, ha nyersen fogyasztjuk. Egy részét salátaként fogyasztottuk, más része pedig a finom házi ételízesítőbe került, amit minden évben elkészítek.
És még mindig érik, úhgyogy folyamatos lesz a fogyasztás, egy kevés pedig a fagyasztóba is kerül.
Hozzávalók (2
személyre):
- 25 dkg karalábé, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál lenmag, 1 evőkanál apróra vágott kapor (lehet fagyasztott is), 1 evőkanál joghurt, 1 marék dió, néhány zöld salátalevél, só, őrölt bors
Elkészítése:
- Meghámozzuk a karalábét, majd gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk, majd összekavarjuk a hozzávalókkal, és salátával bélelt tálba halmozzuk.
- A diót darabokra morzsoljuk, megszórjuk vele a salátát, és kaporral, őrölt borssal díszítjük.
Megj: Alacsony
kalóriatartalma miatt fogyókúra idején is fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése