Azt terveztem, hogy valami nagyon egyszerű, mártásos csirkemellet készítek. Aztán megláttam a bárpulton a nagy üveg whiskyt, s máris rájöttem, hogyan tehetem hasznossá :) Jó ötlet volt, ez az étel igazán finomra sikeredett. A kevéske liszttől eltekintettem, mert tényleg csekély menyiségben szerepel csak benne, egyébként más, egészségtelen dolgok nincsenek benne.
A gyerekek rizibizivel kérték, én sima jégsalátával fogyasztottam.
Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 2,5 dl zsírszegény főzőtejszín
- 2-3 dl húsalaplé, zöldségalaplé, vagy sima víz
- 3 evőkanál liszt
- 4-5 evőkanál whisky (kb ennyi lehetett, nem mértem, de nem sajnáltam)
- citromlé ízlés szerint
- szecsuáni borsos fűszerkeverék (vagy más, húshoz illő fűszer)
- só, őrölt színes bors
- kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez
Elkészítése:
- A csirkemellet megmossuk, szeletekre vágjuk, majd minden szeletet, fóliával letakarva, kiklopfoljuk.
- Megszórjuk sóval, borssal, és fűszerkeverékkel.
- Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot, és a hússzeleteket fedő alatt, 2-3 perc alatt megpároljuk.
- Amikor minden szeletet puhára pároltunk, a visszamaradt zsiradékban a lisztet kissé megpirítjuk. beleöntjük a whiskyt (tényleg nem árt, ha nem sajnáljuk:) ), a tejszínt, meg az alaplevet. Megsózzuk, és lassú tüzön, kavargatva, besűrítjük, összeforraljuk. A végén az édeskés ízt citromlével ellensúlyozzuk.
- A hússzeleteket visszahelyezzük a mártásba, és újraforraljuk.
- Friss salátával, vagy zöldségkörettel fogyasztva finom, egészséges, és nem hízlal.
3 megjegyzés:
Na, ezt tényleg finom lehet. Egyszer ki kell próbálnom! :)
Whiskys csirke?? csak jó lehet!!!! :-)
Nagyon jó szerintem,próbáljátok ki egyszer.Persze jó lehet ez más alkohollal is,pl konyak stb :) ha épp nem lenne kéznél whisky..
Megjegyzés küldése