Ez az étel nagyon jó példa arra, hogy rohanós napokon is táplálkozhatunk egészségesen. Az elkészítése nem több fél óránál, és alig kell vele dolgozni, gyakorlatilag még egy gyerek is el tudja készíteni. A végeredmény pedig szép, finom, egészséges, és kalóriaszegény fogás, ami ráadásul laktató is.
Hozzávalók (2 személyre):
- 2 konyhakész pisztráng (össz. 50 dkg)
- 6 cikk fokhagyma
- 1 citrom
- 2-3 teáskanál tetszőleges fűszerkeverék (én húshoz való szárítottat használtam, mint itt)
- kevés olívaolaj
- só, őrölt színes bors
- sütőpapír
A gombás borsóraguhoz:
- 30 dkg barna csiperkegomba (erdei gombával még finomabb lenne, lehet fagyasztottat is használni, akinek van)
- 15 dkg fagyasztott zöldborsó
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1-2 cikk fokhagyma
- 1 teáskanál szárított kaukkfű
- 1 evőkanál kókuszzsír
- kevés citromlé
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A halat megmossuk, és egy nagyobb darab sütőpapírra helyezzük.
- Kívül-belül jól besózzuk, megszórjuk borssal, fűszerkeverékkel, a belsejébe pedig fokhagymacikkeket és citromdarabkákat helyezünk.
- Alaposan meglocsoljuk citromlével, olívaolajjal, és a papírba becsomagoljuk. A két végén jól összeszorítjuk, hogy ne bomoljon ki.
- 180 fokos sütben kb 40 perc alatt megpároljuk (légkeverésen kb 30 perc).
- Ezalatt elkészítjük a ragut: forró kókuszzsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megmosott, szeletekre vágott gombát, kakukkfűvel fűszerezzük, és zsírjára sütjük (vagyis addig pároljuk, amíg a gomba a levét elfőtte). Eközben a fagyasztott borsót felforraljuk, 2 percig főzzük, majd leszűrjük.
- A zöldborsót a gombához adjuk a reszelt fokhagymával együtt, illetve megsózzuk és borsozzuk. Citromlével ízesítjük.
Természetesen másfajta halból is elkészíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése