2014. január 20., hétfő

Avokádós sajtos batyu



A töltelék sima avokádókrémmel (guacamole) indult, aztán felturbóztam még egy kevés sajttal, illetve csirkével. Leveles tésztába tekertem, néhány perc alatt kész volt.
Isteni finom, kitűnő vendégváró.

Hozzávalók (12 darabhoz):

  • 4 levelestészta lap
  • 2 érett avokádó
  • 15 dkg füstölt csirkemell
  • 5-10 dkg fütölt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 3-4 evőkanál kecskesajt (vagy másfajta lágyabb sajt)
  • 2 cikk fokhagyma
  • só, őrölt bors
  • a tetejére szezámmag

Elkészítése:

  • Az avokádót hosszában kettévágjuk, a magját kiemeljük, a húsát pedig kiskanállal egy tálikóba szedjük.
  • Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a kecskesajtot, megsózzuk és borsozzuk, majd összeturmixoljuk. Belekavarjuk az apróra vágott füstölt csirkemellet.
  • Egy rétestészta lapot konyharuhára terítünk, megkenjük olvasztott vajjal, és befedjük egy másik tésztalappal. Hat egyenlő téglalapra vágjuk, és mindenikre egy-egy bő evőkanálnyi avokádós tölteléket helyezünk. A másik két tésztalappal ugyanígy járunk el.
  • Megszórjuk reszelt sajttal, a két hosszab szélét ráhajtjuk, és feltekerjük. A tetejét is lekenjük vajjal, illetve megszórjuk szezámmaggal.
  • 200 fokos sütőben, 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések: