A töltelék sima avokádókrémmel (guacamole) indult, aztán felturbóztam még egy kevés sajttal, illetve csirkével. Leveles tésztába tekertem, néhány perc alatt kész volt.
Isteni finom, kitűnő vendégváró.
Hozzávalók (12 darabhoz):
- 4 levelestészta lap
- 2 érett avokádó
- 15 dkg füstölt csirkemell
- 5-10 dkg fütölt sajt
- 5 dkg vaj
- 3-4 evőkanál kecskesajt (vagy másfajta lágyabb sajt)
- 2 cikk fokhagyma
- só, őrölt bors
- a tetejére szezámmag
Elkészítése:
- Az avokádót hosszában kettévágjuk, a magját kiemeljük, a húsát pedig kiskanállal egy tálikóba szedjük.
- Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a kecskesajtot, megsózzuk és borsozzuk, majd összeturmixoljuk. Belekavarjuk az apróra vágott füstölt csirkemellet.
- Egy rétestészta lapot konyharuhára terítünk, megkenjük olvasztott vajjal, és befedjük egy másik tésztalappal. Hat egyenlő téglalapra vágjuk, és mindenikre egy-egy bő evőkanálnyi avokádós tölteléket helyezünk. A másik két tésztalappal ugyanígy járunk el.
- Megszórjuk reszelt sajttal, a két hosszab szélét ráhajtjuk, és feltekerjük. A tetejét is lekenjük vajjal, illetve megszórjuk szezámmaggal.
- 200 fokos sütőben, 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése