Kolbászból készíteni húsgombócot egész jó ötlet, mivel ez a hús már előre van ízesítve. Van még cukkini a kertben, és akad még finom nyári paradicsom is, szóval ez most egy gyorsan elkészülő, remek nyárbúcsúztató étel.
Felavattam a második fajta, Olaszországból hozott tésztát, az ún. Casarecce Siciliane fajtát. Ez ilyen érdekes, csavaros tészta :)
Én természetesen teljes kiörlésű tésztával fogyasztottam.
Hozzávalók:
- 50 dkg paradicsom
- 50 dkg nyers, sütni való kolbász
- 30 dkg cukkini
- 1 fej hagyma
- bazsalikom, petrezselyemzöld
- csipentyi cukor
- só, frissen őrölt bors
- tetszés szerint száraztészta
Elkészítése:
- A kolbászból diónyi nagyságú húsdarabokat nyomunk ki, és gombócokká formáljuk.
- Egy serpenyőben, zsiradék nélkül, szép pirosra sütjük a húsgolyókat, majd kiszedjük.
- A visszamaradt zsiradékban megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot. Addig főzzük, amíg szépen kezd besűrűsödni. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott cukkinit, és készre főzzük. Közben sóval, borssal, és egy pici cukorral ízesítjük,a végén pedig hozzáadjuk a sült húsgolyókat, és összeforraljuk. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és bazsalikommal.
- A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd a húsgombócos paradicsomszósszal tálaljuk.
2 megjegyzés:
Gondolom ismét olasz tészta:)
Jaj igen,azt elfelejtettem odaírni :)
Megjegyzés küldése