Jó kis tavaszi leves, gyorsan finomat kategória :)
Hozzávalók:
- 60 dkg újburgonya
- 1 csokor zöldhagyma (4 szál)
- 20 dkg füstölt sonka
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál házi ételízesítő (esetleg 2 leveskocka)
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A zöldhagymát megmossuk, és zöldjével együtt apróra vágjuk. A sonkát apró kockára vágjuk, a vajon megpirítjuk, majd kiszedjük, és félretesszük.
- A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, és néhány perc alatt puhára főzzük. A vége felé hozzáadjuk az ételízesítőt, a reszelt citromhéjat, a tejszínt, és megsózzuk.
- Összeforraljuk, és tálaláskor megszórjuk a félretett pirított sonkával.
2 megjegyzés:
Úgy szeretem a fotóidon ezeket a letisztult színeket:) Persze a levest is nagyon szeretném:)
Köszi Kati,ennek örülök!Tudom,te nagy leveses vagy:)
Megjegyzés küldése