Talán egy picit merésznek tűnik ez a kombináció, de ízben nagyon is harmónikus, finom.
És nemcsak tápértékben gazdag, hanem színvilágában is. Az olajos magvaktól nemcsak finomabb, hanem sokkal táplálóbb is.
Hozzávalók:
- 10 dkg vegyes saláta (ruccola, zöld- és lila fodros)
- 5 labodalevél (lila, csak a szín kedvéért)
- 1 avokádó
- 7-10 dkg eper
- 1-1 evőkanál tökmag, lenmag, szezámmag
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 teáskanál méz
- zöldcitrom leve ízlés szerint
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A salátát, a labodát, az epret megmossuk, az avokádót pedig meghámozzuk.
- Az olajos magvakat száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, az intenzívebb íz miatt.
- Ezután veszünk egy nagy tálat, beletépkedjük a salátaleveleket és a labodát. Az epret meg az avokádót csíkokra vágjuk, és a magvakkal együtt szintén a tálba dobjuk.
- A mézet, a citromlevet, és az olajat összekavarjuk, a salátára öntjük, és kézzel összeforgatjuk.
- Enyhén megsózzuk, és borsozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése