Maradék spenótból készült. Eredetileg teljes kiörlésű liszttel szerettem volna, de rájöttem, hogy nincs itthon, ezért a fehérlisztet zabpehellyel váltottam ki. Elsőre nem vált be, mert a palacsinta szakadt sütés közben. Ezért muszájból hozzáadtam egy kevés fehér lisztet is. Mivel most tojásban bővelkedünk, ezért tojáskrémet készítettem, és azzal töltöttem be a palacsintákat.
Finom, érdekes, a változatosság kedvéért megéri kipróbálni!
Hozzávalók (kb 12 darabhoz):
- 20 dkg zabpehelyliszt (zabpehely porrá őrölve)
- 5 dkg liszt
- 10 dkg spenót
- 1 tojás
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 cikk reszelt fokhagyma
- 2 dl tej
- 6,5 dl szénsavas ásványvíz
A tojáskrémhez:
- 4 tojás
- 1 újhagyma zöldjével
- 3 evőkanál zsírszegény tejföl
- 1-2 teáskanál mustár
- só, őrölt színes bors
- reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítése:
- A spenótot alaposan megmossuk, és nagyon apróra vágjuk (pl aprítógépben).
- A liszteket összekavarjuk a spenóttal, meg a többi alapanyaggal, és a masszából serpenyőben palacsintákat sütünk (olaj nélkül).
- A tojáskrémhez a tojásokat megfőzzük, majd meghámozzuk, a sárgáját egy tálba szedjük, és hozzáadjuk az apróra vágott tojásfehérjét meg a zöldhagymát.
- A mustárral és a tejföllel alaposan kikavarjuk, illetve sóval és borssal ízesítjük.
- A palacsintákat megkenjük a tojáskrémmel, felcsavarjuk, és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
- A tojáskrém kenyérre, pirítósra kenve is finom.
2 megjegyzés:
Ilyent majd még készíts nekünk ;-)
Én szívesen készítenék!Főleg neked,hogy csak egy felet ettél meg :))
Megjegyzés küldése