Bazsalikom felhasználás céljából született ez az étel, és persze az is szempont volt, hogy egészséges, finom legyen. Aszalt paradicsom a kedves kolleginám, Éva jóvoltából került bele.
A gyerekek is szerették, annak ellenére, hogy igen kevés ételt hajlandóak megenni.
Hozzávalók:
- 10 dkg kuszkusz
- 2 evőkanál aszalt paradicsom
- 1 bő evőkanál apróra vágott bazsalikom
- 1-2 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál házi ételízesítő (2,5 dl víz)
- néhány csepp zöldcitromlé
- só
A gombaraguhoz:
- 40 dkg gomba (pl csiperke)
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál kókuszzsír (vagy olívaolaj)
- kakukkfű
- só, bors
Elkészítése:
- A kuszkuszt egy edénybe öntjük, és hozzáadjuk az apróra vágott aszalt paradicsomot, meg a bazsalikomot.
- Az ételízesítőt 2,5 dl vízbe kavarjuk, felforraljuk, és az előkészített kuszkuszra öntjük. Lefedve hagyjuk néhány percig, hogy puhuljon. Ízlés szerint megsózzuk.
- A hagymát apróra vágva a zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és addig pároljuk, amíg a levét elfőtte.
- Borssal és kakukkfűvel ízesítjük, és kissé lepirítjuk.
- Amikor kész, megsózzuk, és a kuszkusszal tálaljuk.
4 megjegyzés:
Nagyon finom lehet! Köszönöm!
Finom,próbáld ki:)
Na tessék. Kuszkusz keresőszóval jutottam ide. S mit találok? ;-)
Éhséget na, rossz az aki másra gondolt :p
Az éhség meg az én pocakomban lakozik.
:)))Mit akarsz kuszkuszból Éva? :P
Megjegyzés küldése