2013. április 6., szombat

Spenótos palacsinta (tojáskrémmel)


Maradék spenótból készült. Eredetileg teljes kiörlésű liszttel szerettem volna, de rájöttem, hogy nincs itthon, ezért a fehérlisztet zabpehellyel váltottam ki. Elsőre nem vált be, mert a palacsinta szakadt sütés közben. Ezért muszájból hozzáadtam egy kevés fehér lisztet is. Mivel most tojásban bővelkedünk, ezért tojáskrémet készítettem, és azzal töltöttem be a palacsintákat.
Finom, érdekes, a változatosság kedvéért megéri kipróbálni!

Hozzávalók (kb 12 darabhoz):

  • 20 dkg zabpehelyliszt (zabpehely porrá őrölve)
  • 5 dkg liszt
  • 10 dkg spenót
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 cikk reszelt fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 6,5 dl szénsavas ásványvíz
A tojáskrémhez:
  • 4 tojás
  • 1 újhagyma zöldjével
  • 3 evőkanál zsírszegény tejföl
  • 1-2 teáskanál mustár
  • só, őrölt színes bors
  • reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítése:

  • A spenótot alaposan megmossuk, és nagyon apróra vágjuk (pl aprítógépben).
  • A liszteket összekavarjuk a spenóttal, meg a többi alapanyaggal, és a masszából serpenyőben palacsintákat sütünk (olaj nélkül).
  • A tojáskrémhez a tojásokat megfőzzük, majd meghámozzuk, a sárgáját egy tálba szedjük, és hozzáadjuk az apróra vágott tojásfehérjét meg a zöldhagymát.
  • A mustárral és a tejföllel alaposan kikavarjuk, illetve sóval és borssal ízesítjük.
  • A palacsintákat megkenjük a tojáskrémmel, felcsavarjuk, és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
  • A tojáskrém kenyérre, pirítósra kenve is finom.

2 megjegyzés:

4Gyerek írta...

Ilyent majd még készíts nekünk ;-)

Edó írta...

Én szívesen készítenék!Főleg neked,hogy csak egy felet ettél meg :))