2013. április 17., szerda

Zöldhagymás újburgonya leves pirított sonkával


Jó kis tavaszi leves, gyorsan finomat kategória :)

Hozzávalók:

  • 60 dkg újburgonya 
  • 1 csokor zöldhagyma (4 szál) 
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 1,5 dl főzőtejszín 
  • 1 citrom reszelt héja 
  • 2 evőkanál vaj 
  • 2 evőkanál házi ételízesítő (esetleg 2 leveskocka) 
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

  • A zöldhagymát megmossuk, és zöldjével együtt apróra vágjuk. A sonkát apró kockára vágjuk, a vajon megpirítjuk, majd kiszedjük, és félretesszük. 
  • A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, és néhány perc alatt puhára főzzük. A vége felé hozzáadjuk az ételízesítőt, a reszelt citromhéjat, a tejszínt, és megsózzuk. 
  • Összeforraljuk, és tálaláskor megszórjuk a félretett pirított sonkával.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Úgy szeretem a fotóidon ezeket a letisztult színeket:) Persze a levest is nagyon szeretném:)

Edó írta...

Köszi Kati,ennek örülök!Tudom,te nagy leveses vagy:)