Orbán Rózália, a Rozi Erdélyi konyhája blog szerzője fantasztikus tortákat, desszerteket készít, legutóbb pedig az áprilisi lapszámunkban (Erdélyi Konyha) kápráztatta el az olvasókat ezzel a gyönyörű süteménnyel. El is határoztam, hogy elkészítem én is, mert a gyerekeim nagyon szeretik a pudingos sütiket. Nagyon-nagyon finom, és mutatós sütemény, egy kissé ugyan időigényes az elkészítése, de garantáltan megéri.
Rozi egyébként megnyerte a receptpályázatunkat is, lélegzetelállító tortájával.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 6 tojás
- 18 dkg cukor
- 0,5 dl olaj
- 1 dl víz
- 1 tasak sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
- csipet só
A krémhez:
- 8 dl tej
- 2 tasak puncs ízű pudingpor (én karamellest használtam)
- 6 evőkanál cukor
A tetejére:
- 90 dkg tejföl
- 7 evőkanál porcukor
- 10 g zselatinpor
- kevés kakaópor
Elkészítése:
- A pudnigport a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd teljesen kihűtjük.
- A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet, és a sütoporral, sóval elkevert lisztet.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjók, és óvatosan a masszához forgatjuk.
- A tészta felét egy tepsibe öntjük, a másik feléhez pedig hozzákavarjuk a kakaóport, és a fehér tésztára simítjuk.
- A pudingot egy kanál segítségével a tésztára rakosgatjuk, és 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
- A zselatint elkeverjük 2 dl tejfölben, és lassú tüzön, kavargatva felmelegítjük. Ezután hozzákavarjuk a tejfölhöz a cukorral együtt, és a kihűlt sütemény tetejére csurgatjuk.
- Megszórjuk kakaóporral, és néhány órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy teljesen megdermedjen.
6 megjegyzés:
Mestermunek nez ki!:D
Nagyon jol nez ki. Azt hiszem majd elkeszitem, de valoszinu csokipudinggal, mert en annyira nem szeretem a puncsot.. :)
Nagyon örülök hogy tetszett,nagyon jól néz ki ahogy elkészítetted,én is az unokák kedvéért készítem a pudingosokat.
Köszi a véleményed,felhívták rá a figyelmem,Te is szép dolgokat készítesz,mindig megcsodálom.
Szép vasárnapot!Puszi.
Hétvégén megsütöttem puncs ízű pudinggal, melybe meggyet kevertem. Isteni lett! Pihe-puha tészta, puncsos meggy töltelék...NYAMI!
Oh,Claudia,köszönöm:)
GasztroManó,úgy finom lesz,mindenképp!
Köszönöm én is Rozi!Szép hetet kívánok:)
Heti menük,na az milyen jó ötlet!Isteni lehetett..
Ilyet én is szoktam készíteni (picit eltérő recepttel), nagyon finom.
Gyönyörű képet készítettél róla... :)
Megjegyzés küldése