Ez a sütemény nagyjából úgy született, hogy vettem a szempontokat: legyen barackos, csokis is, és még krémes is.
Úgy döntöttem, lesz egy jó brownie-alap, rajta egyszerű vaníliakrém és sok barack.
Eredetileg úgy szerettem volna, hogy a barackot befedem a krémmel, de mivel a puding megfőzve nem folyékony, így nem lehetett volna ráönteni.
A tetejét megcsíkoztam volna csokival, ha a csokit olvasztás előtt nem vízcseppes edénybe tettem volna, és a csoki kissé össze nem ugrott volna. Így aztán jobb híján tettem úgy, ahogy lehetett.
S hogy végül milyen lett? Csak ennyit tudok rá mondani: maga a menyország! :)
Nagyon gyorsan elfogyott.
Hozzávalók:
A brownie-hoz:
- 30 dkg étcsokoládé (min.50%-os)
- 30 dkg vaj
- 5 tojás
- 15 dkg liszt
- 5 evőkanál cukor
- fél teáskanál sütőpor
- csipet só
A krémhez:
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 7 evőkanál cukor
A tetejére:
- 1 kg sárgabarack
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
- A vajat a csokoládéval vízgőz fölött (vagy mikróban) felolvasztjuk.
- Az egész tojásokat a cukorral jó habosra felverjük (mixerrel 5 perc).
- A csokoládémasszát óvatosan a tojáshoz kavarjuk, majd beleforgatjuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztet is.
- A masszát egy 38x28 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Ne süssük túl, mert akkor a közepe kiszárad, inkább maradjon szaftosabb!
- A krémhez megfőzzük a pudingot, majd a forró sütemény tetejére simítjuk.
- Megmosott, félbevágott barackkal kirakjuk, majd olvasztott csokoládéval tetszés szerint mintázzuk.
- Teljes kihűlés után szeletelhető.
1 megjegyzés:
Köszönöm!:)
Megjegyzés küldése