Nagyon régen készítettem ezt a krémet, és sajnos elveszítettem a cetlit, amire a receptet jegyzeteltem.
Csak arra emlékszem, hogy milyen hozzávalókat használtam, pontos mennyiségeket nem tudok írni. De szerintem emiatt nem lehet nagyot tévedni, ez a szendvicskrém mindenképp csak finomra sikerülhet. Lányegében párolt hús lecsóval, turmixolva.
Leginkább maradékhasznosítás céljából készült, főtt- vagy sült maradék csirkecomb esetén például ezt készíthetjük felvágottas szendvics helyett.
Egészséges, tápláló, nem hízlal és nagyon finom!
Hozzávalók:
- 2-3 csirkecomb
- 3-4 paradicsom
- 1 nagy paprika
- 2 szál újhagyma
- a sütéshez kókuszzsír vagy olívaolaj
- só, bors
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
- A csirkecombok bőrét lehúzzuk, a húst megmossuk, majd alufóliába csomagolva, kevés olajjal meglocsolva sütőben puhára pároljuk. Ha van maradék főtt vagy sült csirkecomb, az is tökéletes hozzá.
- A hagymát karikára vágva a kókuszzsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket és egy kevés vizet, majd együtt puhára pároljuk.
- Sózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, és hozzáadjuk a darabokra szedett húst.
- Az egészet összeturmixoljuk, ha túl sűrű lenne, akkor adjunk hozzá egy kevés tejfölet.
- Teljes kiörlésű kenyérre vagy zsemlére kenve, sok zöldséggel és csírákkal fogyasztjuk.
- Reggelire, tízóraira, vacsorára, vagy csak úgy :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése