2012. június 24., vasárnap

Libacomb székelyesen



Hát én azért kicsit bonyolítottam volna még ezt az ételt, ha nem kellett volna szigorúan követnem egy nagyon régi receptet.
Egyébként nagyon finom! :)

Hozzávalók:

  • 1 liba combja és melle 
  • 1 evőkanál zsír 
  • 3 fej vöröshagyma 
  • csipetnyi köménymag 
  • 2 marék kiáztatott savanyú káposzta 
  • 2 dl tejföl 
  • só, bors, pirospaprika
Elkészítése:
  • A liba combját és lábszárát kettévágjuk, a mellehúsát 4-5 darabra szeleteljük. Sózzuk, borsozzuk és paprikázzuk, majd a zsiradékon, fél pohár vízben fedő alatt pároljuk, amíg a víz teljesen elfő. Közben egy lábasban az apróra vágott vöröshagymát a köménymaggal 2-3 percig pirítjuk, majd a húst újra elrendezzük és vízzel egészen puhára pároljuk. Ezután kiszedjük, és a hagymás zsírban a káposztát megpároljuk. A tejfölt hozzákavarjuk, majd a húst a tetejére tesszük és összeforraljuk.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

De jó lenne ez ma ebédre :)