Hát én azért kicsit bonyolítottam volna még ezt az ételt, ha nem kellett volna szigorúan követnem egy nagyon régi receptet.
Egyébként nagyon finom! :)
Hozzávalók:
- 1 liba combja és melle
- 1 evőkanál zsír
- 3 fej vöröshagyma
- csipetnyi köménymag
- 2 marék kiáztatott savanyú káposzta
- 2 dl tejföl
- só, bors, pirospaprika
Elkészítése:
- A liba combját és lábszárát kettévágjuk, a mellehúsát 4-5 darabra szeleteljük. Sózzuk, borsozzuk és paprikázzuk, majd a zsiradékon, fél pohár vízben fedő alatt pároljuk, amíg a víz teljesen elfő. Közben egy lábasban az apróra vágott vöröshagymát a köménymaggal 2-3 percig pirítjuk, majd a húst újra elrendezzük és vízzel egészen puhára pároljuk. Ezután kiszedjük, és a hagymás zsírban a káposztát megpároljuk. A tejfölt hozzákavarjuk, majd a húst a tetejére tesszük és összeforraljuk.
1 megjegyzés:
De jó lenne ez ma ebédre :)
Megjegyzés küldése