Palacsinta bármikor, bármennyi, bármilyen :))
A dzsemeset már kissé únom, így arra döntöttem, hogy most diósat készítek. Aztán eszembe jutott, hogy ha már diós, akkor mi lenne, ha zserbó íze lenne..aztán zserbósra ízesítettem. Nagyon finom lett.
Az első képem lévő palacsinta 2016-ban készült, nem hagyományosan, hanem ebből a diétás palacsinta lisztből, amit gyakran használok. A töltelék is változott, a kekszet kihagytam, cukor helyett pedig eritritet használtam. A tetejére olvasztott étcsokoládé került.
Hozzávalók:
Töltelék:
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg darált keksz
- kb.3 dl tej
- 3 evőkanál barackdzsem
- 3 evőkanál cukor
- reszelt citromhéj
- 1-2 teáskanál rum- és vaníliaaroma
Glazúr:
- 10 dkg cukor
- 4-5 evőkanál forró víz
- 3 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
- A szokásos módon hígpalacsintát sütünk.
- A krémhez a diót, kekszet, citromhéjat összekeverjük, majd ráöntjük a felfőtt tejet. Hozzákeverjük a dzsemet, majd ízesítjük az aromákkal.
- A glazúrhoz a cukrot, kakaót forró vízzel elkeverjük, hozzáadjuk az olajat.
- A palacsintákat betöltjük a diós krémmel, majd meglocsoljuk a glazúrral.
A férjem egyébként nem nagy palacsintás, ez viszont nagyon ízlett neki is, mivel a zserbó egyik kedvenc süteménye.
12 megjegyzés:
De jó ötlet!:) Isteni lehet.
Edó, ez istenien néz ki! Az én uram sem nagy palacsintás, de ez biztos még neki is ízlene!:)
Hú, ez finom lehet!
Olvastam a fogyásodról, gratulálok! Hogy tudod tartani a súlyodat? Mert lefogyni sem könnyű, de utána megtartani... Főleg ha ilyen finomságokat készítesz! Meg tudod állni, hogy nem eszel belőle? Vagy most már eszel bármit, csak rendszeresen mozogsz mellette?
Vica
Ildy,szerintem teljesen zserbóízű:)nagyon fincsi.
Edith,akkor próbáld ki,nálunk bevált.
Szia Vica,köszönöm a gratulációt!Eszem mindent,de azóta is rendszeresen sportolok,gondolom emiatt tudom tartani a súlyomat.Nehogy azt hidd,hogy ezekből a finomságokból én nem eszem!!!:P
Én is kérek! Én is kérek!
Fenségesen néz ki, nagyon guszta
Hú ez nagyon finom lehetett! Majd egyszer kipróbálom.
Én is most kattantam rá, hogy sütök dió töltelékkel..most meg biztosan megcsinálom..megkívántattad :)
Isteni ez a palacsinta. Mindig minden körülmények között elkel :)
A jó ötlet sorsa az, hogy mikor valakinek végre kipattan az agyából, utána olyan kézenfekvőnek tűnik. Én is így jártam ezzel. Hát persze! - mondtam, miután elolvastam :))))))
Bisztos nagyon finom, amugy is te nagyon finom dolgokat keszitesz...
Szia Zsuzsa:)Finom,tenyleg.Koszonom:)
Megjegyzés küldése