Mostanában kénytelen vagyok gyors fogásokat kitalálni, mert főzésre jut a legkevesebb időm. A tésztás ételek általában finomak és gyorsak, összedobtam egy 10 perceset, abból ami éppen volt itthon. Lényegében el is készült, mire a tészta kifőtt. Szerintem ez lett az eddigi legfinomabb!
Hozzávalók:
- 40 dkg tészta
- 15 dkg füstölt császárszalonna
- 20 dkg mirelit kukorica
- 1 kis fej lilahagyma
- 200 ml növényi tejszín
- 200 ml tej
- 1 teáskanál mustár
- 1 cikk fokhagyma
- só
- reszelt sajt
- fűszeres olaj
Elkészítése:
- A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük.
- Ezalatt kevés olajon (fűszeres olajban érlelt sajtról töltöttem le) kissé megpirítjuk a felkockázott hagymát, szalonnát és kukoricát.
- Felöntjük tejjel, tejszínnel, ízesítjük mustárral, fokhagymával, sózzuk.
- Összekeverjük a kifőtt tésztával (miután leszűrtem, ehhez is adtam kevés fűszeres olajat) és reszelt sajttal megszórva, melegen tálaljuk.
Nagyon-nagyon finom, gyors vacsora kerekedett belőle, aki gyorsan akar valami finomat, annak ajánlom:)
5 megjegyzés:
Irtó guszta!!!
Biztos finom, ezt a receptet elraktároztam magamnak, mert nekem is kevesebb időm van és lesz az elkövetkezőkben!
Edith,koszi,pedig nem tul sikeres ez a foto:))
Otti,majd megyek en is hozzad gyors receptekert!
A tészta a világ legjobb étele! Ha nem lenne, nem tudom mit csinálnék!
Nagyon-nagyon finom lehet
Megjegyzés küldése