Hozzávalók a tésztához:
- 75 dkg liszt (50 dkg finom + 25 teljes kiőrlésű)
- 2 tojássárgája
- 5 dl langyos tej
- 0,75 dl olaj
- 1 teáskanál cukor
- 2 evőkanál só
- 10 g szárított élesztő
A töltelékhez:
- 15 dkg reszelt sajt
- 15 dkg sonka vékony csíkokra vágva
- a tetejére: 1 tojássárgája a kenéshez, mák, szezámmag a szóráshoz
Elkészítése:
- A hozzávalókat összegyúrjuk, majd rugalmas tésztává dagasztjuk. A dagasztást végezheti dagasztógép is. Ezután a tésztát letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk, kb ujjnyi vastagságúra. Gondolatban három részre osztjuk, és a közepén, egy sávban rászórjuk a sajtot, meg a sonkát. Ráhajtjuk az egyik felét, és ezt is megszórjuk, majd betakarjuk a tészta másik oldalával. Összenyomkodjuk picit, majd hosszában kétfelé vágjuk középen úgy, hogy a felső részét ne vágjuk el. Lazán összecsavarjuk, vigyázva, hogy a töltelék ne hulljon ki.
- További 20 percet kelesztjük, majd tojássárgájával lekenjük, és megszórjuk mákkal, szezámmaggal. 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése