2019. július 23., kedd

Áfonyás krémsajtos torta





Ezt mindenképp ajánlom kipróbálásra, mert álomfinom! Akár más gyümölccsel is el tudom képzelni.

Hozzávalók az alaphoz: 

  • 20 dkg háztartási keksz (cukormnetes Gullon kekszet használtam)
  • 10 dkg vaj

A krémhez: 

  • 40 dkg fehér csokoládé
  • 25 dkg tehéntúró
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 5 dkg áfonya
  • 1,25 dl tejszín
  • 1 tasak zselatinpor (7 g)

Elkészítése: 

  • A kekszet ledaráljuk, és a vajjal összegyúrjuk. Egy 22 cm-es kerek tortafomrába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet. 
  • Ehhez először az apróra tördelt csokoládét felolvasztjuk. Egy tálban kikavarjuk a túrót, meg a krémsajtot, majd belekavarjuk a csokoládét is. A zselatint felmelegítjük a tejszínnel (forralni nem szabad!), és a krémhez kavarjuk. Rásimítjuk egyenletesen a kekszes alapra. 
  • Néhány szem áfonyát félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig összetörjük, és márványosan a krémbe húzogatjuk. 
  • Egy keveset állni hagyjuk hűtőszekrényben, majd szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések: