Ezt mindenképp ajánlom kipróbálásra, mert álomfinom! Akár más gyümölccsel is el tudom képzelni.
Hozzávalók az alaphoz:
- 20 dkg háztartási keksz (cukormnetes Gullon kekszet használtam)
- 10 dkg vaj
A krémhez:
- 40 dkg fehér csokoládé
- 25 dkg tehéntúró
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 5 dkg áfonya
- 1,25 dl tejszín
- 1 tasak zselatinpor (7 g)
Elkészítése:
- A kekszet ledaráljuk, és a vajjal összegyúrjuk. Egy 22 cm-es kerek tortafomrába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
- Ehhez először az apróra tördelt csokoládét felolvasztjuk. Egy tálban kikavarjuk a túrót, meg a krémsajtot, majd belekavarjuk a csokoládét is. A zselatint felmelegítjük a tejszínnel (forralni nem szabad!), és a krémhez kavarjuk. Rásimítjuk egyenletesen a kekszes alapra.
- Néhány szem áfonyát félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig összetörjük, és márványosan a krémbe húzogatjuk.
- Egy keveset állni hagyjuk hűtőszekrényben, majd szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése