2019. július 15., hétfő

Málnás tejcsokis sajttorta


-->


Hozzávalók a brownie alaphoz: 

  • 20 dkg jó  minőségű étcsokoládé
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor 
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor

A sajttortához: 

  • 60 dkg mascarpone krémsajt
  • 13 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál keményítő (helyette lehet 1 evőkanál liszt)

Továbbá: 

  • 35 dkg málna
  • 10 dkg tejes kinder csokoládé

Elkészítése: 


  • A brownie alaphoz a vajat, meg az arpóra tördelt csokoládét felolvasztjuk (mikróban vagy vízgőz fölött), félretesszük.
  • Az egész tojásokat a cukorral mixerrel jó habosra verjük (4-5 percig), majd beleforgatjuk a lanygosra hűlt csokoládét. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, meg a sütőport, és elkeverjük óvatosan, hogy ne törjön össze. Egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 
  • A sajttortához a vajat a cukorral habisra kavarjuk, majd a tojásokat egyenként hozzáadva, simára kavarjuk. Ezután a keményítőt, meg a krémsajtot is belekavarjuk. 
  • Ezt a rétget óvatosan a brownie alapra simítjuk, a tetejét pedig kirakjuk megmosott málnával. 160 fokos sütőben, légkeverésen, kb 40 percig sütjük, félidőben pedig kirakjuk darabokra vágott csokoládéval, és így sütjük készre.

Nincsenek megjegyzések: