-->
Hozzávalók a brownie alaphoz:
- 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 15 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
A sajttortához:
- 60 dkg mascarpone krémsajt
- 13 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 3 tojás
- 1 teáskanál keményítő (helyette lehet 1 evőkanál liszt)
Továbbá:
- 35 dkg málna
- 10 dkg tejes kinder csokoládé
Elkészítése:
- A brownie alaphoz a vajat, meg az arpóra tördelt csokoládét felolvasztjuk (mikróban vagy vízgőz fölött), félretesszük.
- Az egész tojásokat a cukorral mixerrel jó habosra verjük (4-5 percig), majd beleforgatjuk a lanygosra hűlt csokoládét. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, meg a sütőport, és elkeverjük óvatosan, hogy ne törjön össze. Egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
- A sajttortához a vajat a cukorral habisra kavarjuk, majd a tojásokat egyenként hozzáadva, simára kavarjuk. Ezután a keményítőt, meg a krémsajtot is belekavarjuk.
- Ezt a rétget óvatosan a brownie alapra simítjuk, a tetejét pedig kirakjuk megmosott málnával. 160 fokos sütőben, légkeverésen, kb 40 percig sütjük, félidőben pedig kirakjuk darabokra vágott csokoládéval, és így sütjük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése