2019. július 4., csütörtök

Oreós málnás rétes


-->


Hozzávalók: 


  • 1 készen vett réteslap (fagyasztott, 40 dkg)
  • 5 dkg vaj
  • 16 oreo keksz

A krémhez: 


  • 25 dkg málna
  • 25 dkg tehéntúró
  • 5 dkg porcukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítése:


1.     A réteslapot szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni. 2-3 darab kekszet félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig egy késes aprítóban, a vajjal masszává dolgozzuk. A réteslapot tepsire terítjük, és ezzel a krémmel megkenjük.


2.     Az egész tojást mixerrel jó habosra kavarjuk, a végén a porcukrot is hozzáadva. Ezután belekavarjuk az olasztott vajat, a túrót, a pudingport, meg a vaníliát.

3.     A rétes közepére halmozzuk a krémet.

4.     Megszórjuk a megmosott málnával.

5.     A rétes két szélét óvatosan egymásra hajtjuk.

6.     180 fokos sütőben, 30-35 perc alatt megsütjük. Miután lanygosra hűlt, szeleteljük, és a félretett keksz darabokkal, illetve citromfűvel, vagy mentával díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: