-->
Hozzávalók:
A krémhez:
- 1 készen vett réteslap (fagyasztott, 40 dkg)
- 5 dkg vaj
- 16 oreo keksz
A krémhez:
- 25 dkg málna
- 25 dkg tehéntúró
- 5 dkg porcukor
- 3 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 evőkanál vaníliás pudingpor
- 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítése:
1.
A réteslapot szobahőmérsékleten hagyjuk
kiolvadni. 2-3 darab kekszet félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig egy
késes aprítóban, a vajjal masszává dolgozzuk. A réteslapot tepsire terítjük, és
ezzel a krémmel megkenjük.
2.
Az egész tojást mixerrel jó habosra kavarjuk, a
végén a porcukrot is hozzáadva. Ezután belekavarjuk az olasztott vajat, a
túrót, a pudingport, meg a vaníliát.
3.
A rétes közepére halmozzuk a krémet.
4.
Megszórjuk a megmosott málnával.
5.
A rétes két szélét óvatosan egymásra hajtjuk.
6.
180 fokos sütőben, 30-35 perc alatt megsütjük.
Miután lanygosra hűlt, szeleteljük, és a félretett keksz darabokkal, illetve
citromfűvel, vagy mentával díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése