Ilyen luxusszendvicset reggeliztünk a minap. Szívesen fogyasztották a gyermekek is, főként a lányomnak, és nekem ízlett, úgy látszik, ez ilyen csajos szendvics :) Azért ajánlom férfiaknak is, mert igazi ínyencség. Könnyű, finom, és tápláló.
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg garnélarák (fagyasztott)
- 2 sárgarépa
- 2 lilahagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál zsírszegény natúr joghurt
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanálnyi petrezselyemzöld
- citromlé
- néhány szem kapribigyó (ocionális)
- só. frissen őrölt bors
- 4 tojás
- 2 kisebb, teljes kiörlésű bagett
Elkészítése:
- Egy serpenyőben, 1-1 evőkanál zsír-olaj keveréken pirítani kezdjük a rákot.
- Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és néhány perc alatt, kavargatva megpirítjuk.
- Citromlével ízesítjük, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
- A répát meg a hagymát meghámozzuk, előbbit vékony karikára, az utóbbit pedig vékony szeletekre vágjuk. Összekavarjuk joghurttal, 2 evőkanál olajjal (2 evőkanál), illetve sóval és borssal ízesítjük.
- A maradék olívaolajon (1 evőkanál) megsütjük a tükörtojásokat, sózzuk, borsozzuk.
- Kenyérpirítóban félbevágott bagettet pirítunk. Először zöldség-keveréket rakunk rá, majd néhány sült garnélát, végül pedig tükörtojást.
- Petrezselyemzölddel, borssal megszórhatjuk, mellé kínálhatunk néhány szelet citromot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése