Tulajdonképpen a sima omlett kicsit átlényegült változata, de szerintem simán méltó a tojáslepény névre.
Bébispenóttal felturbózva sokkal táplálóbb, finomabb.
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 2,5 dkg bébispenót (helyette rendes spenót is jó)
- 1 hagyma
- 2 evőkanál tejföl
- 2 teáskanál kókuszzsír
- csipetnyi őrölt szerecsendió
- só, őrölt színes bors
Elkészítése:
- Egy serpenyőben felforrósítjuk a kókuszzsírt.
- A tojásokat villával felverjük, majd hozzákavarjuk a megmosott, darabokra tépkedett spenótot, a vékony szeletekre vágott hagymát, és a tejfölt.
- Ízesítjük sóval, borssal, és szerecsendióval, majd az egészet a serpenyőbe öntjük.
- Amikor a teteje majdnem kezd megszilárdulni, óvatosan alányúlunk, hogy el ne szakadjon, és megfordítjuk.
- Amikor megsült, melegen tálaljuk, néhány friss spenótlevéllel.
1 megjegyzés:
Én tegnap medvehagymásat csináltam. :) Pont igy nézett ki. :)
Megjegyzés küldése