2013. április 26., péntek

Spenótos tojáslepény


Tulajdonképpen a sima omlett kicsit átlényegült változata, de szerintem simán méltó a tojáslepény névre.
Bébispenóttal felturbózva sokkal táplálóbb, finomabb.

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 2,5 dkg bébispenót (helyette rendes spenót is jó)
  • 1 hagyma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál kókuszzsír
  • csipetnyi őrölt szerecsendió
  • só, őrölt színes bors
Elkészítése:
  • Egy serpenyőben felforrósítjuk a kókuszzsírt.
  • A tojásokat villával felverjük, majd hozzákavarjuk a megmosott, darabokra tépkedett spenótot, a vékony szeletekre vágott hagymát, és a tejfölt.
  • Ízesítjük sóval, borssal, és szerecsendióval, majd az egészet a serpenyőbe öntjük.
  • Amikor a teteje majdnem kezd megszilárdulni, óvatosan alányúlunk, hogy el ne szakadjon, és megfordítjuk.
  • Amikor megsült, melegen tálaljuk, néhány friss spenótlevéllel.

1 megjegyzés:

sedith írta...

Én tegnap medvehagymásat csináltam. :) Pont igy nézett ki. :)