A medvehagyma hallal is kitűnő párosítás, a gyerekek is nagyon megszerették. A ropogós kukoricabunda még mindig sokkal népszerűbb nálunk, mint a hagyományos zsemlemorzsa, ezért ez a finom, medvehagymával ízesített halfilé is ilyen panírt kapott.
Nagyon finom, egészséges fogás.
Hozzávalók:
- 50 dkg halfilé (fagyasztott)
- 3 dkg szikkadt kenyér
- 1 tojás
- 2,5 dkg medvehagyma (kb 10 levél)
- 15 dkg kukoricapehley
- kevés tej
- só, őrölt bors
- kókuszzsír (olaj) a sütéshez
Elkészítése:
- A halat szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd papírtötlővel leitatjuk róla a nedvességet.
- A kukoricapelyhet finomra aprítjuk. Aprítógép hiányában tegyük két fólia közé, és húsklopfolóval zúzzuk porrá. Nem baj, ha szemcsésebb marad.
- A kenyeret egy kevés tejbe beáztatjuk, majd kicsavarjuk, és a hallal, meg a medvehagymával együtt aprítógében masszává aprítjuk (vagy ledaráljuk).
- Ezután hozzáadjuk a tojást, 2-3 evőkanál kukoricapelyhet, sót és borsot, majd kézzel összegyúrjuk. Nem kell megijedni, a massza egészen lágy, de a kukoricapehelybe téve könnyen formázható.
- A masszából nedves kézzel golyókat formálunk, majd kézzel kilapogatjuk, és kukoricapehelybe forgatjuk.
- Forró kókuszzsírban (olajban) aranyszínűre sütjük.
- Egyszerű salátát készítettem mellé (ruccola és lila saláta) melyet egy kevés aromás olívaolajjal, és lime levével ízesítettem.
1 megjegyzés:
Igen-igen jó kis recept! Köszi! ;-)
Megjegyzés küldése