Egy kis édes semmiség. Kókusztejből, friss eperrel, igazi vaníliával. Egészséges, nem hízlal.
Egyébként álomfinom, csak kár, hogy nem volt belőle egy tonnával :)
Hozzávalók (4 személyre):
- 400 ml kókusztej
- 400 ml tej
- 4 evőkanál étkezési keményítő
- 4 evőkanál nyírfacukor
- 1 vanília kikapart magjai
Az eperzseléhez:
- 30 dkg eper
- 3 evőkanál nyírfacukor
- 1,5 teáskanál zselatinpor
- 1-2 teáskanál zöldcitromlé
Elkészítése:
- Az epret megmossuk, és egy edényben összeturmixoljuk.
- Hozzáadjuk a a cukrot, meg a citromlevet, majd 3 evőkanálnyit kiveszünk belőle egy kisebb edénykébe. Ehhez kavarjuk a zselatinport, és lassú tüzön, kavargatva felmelegítjük, hogy a zselatin feloldódjon (forralni nem szabad!).
- Ezután az eperpüréhez kavarjuk, és 4 pohárba egyenletesen eloszlatjuk. Hűtőszekrénybe tesszük amíg teljesen megdermed.
- A kókusztejet összekavarjuk a tejjel, a cukorral, meg a vaníliával. Néhány evőkanállal kiveszünk belőle, és a keményítőt csomómentesre kavarjuk.
- A többit feltesszük a tűzre, és felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a keményítős tejet, és lassú tüzön, folyamtosan kavargatva sűrűre főzzük.
- Megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd a poharakba öntjük az eperzselé tetejére.
- Reszelt lime héjjal, és eperszeletekkel díszíthetjük.
7 megjegyzés:
Jaj,annyira finom lehetett,egeszsegetekre!:)
Kösöznjük!Hát annyira finom volt,hogy a gyerekek öltek meg,hogy adjak még :))
Hát, ez nagyon guszta lett! :-)
Köszönöm szépen Márti,örülök,hogy tetszik! :)
Húúúú, ez nagyon fincsi, unokáknak elkészítem, nagyon fog ízleni nekik!!!:-))
Nagyon szeretném szerintem én is, mert olvasatra hasonlít a panna cottára, azt meg egyenesen imádom! És nagyon gusztán is néz ki!
Tücsi,biztosan,agyerekek imádják!
Eszter,annyiban különbözik a panna cottától,hogy ez krémes állagú,mert nincs benne zselatin.Próbáld ki,ízleni fog szerintem :)
Megjegyzés küldése