2013. április 28., vasárnap

Citromfüves ordakrém eperrel



Percek alatt elkészíthető poharas desszert, aki szereti az ordából készült édességeket, annak biztosan ízleni fog. Citromfűvel ízesítve különösen finom!
Abból készült, ami kéznél volt :)

Hozzávalók:

  • 50 dkg orda
  • 150 g eper
  • 125 g natúr joghurt
  • 5 dkg babapiskóta
  • 2 evőkanál méz
  • 1-2 evőkanál sötétbarna nádcukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 evőkanál apróra vágott citromfű
  • a locsoláshoz: 1 dl víz, 1 evőkanál citromlé
  • a tetejére: eper, pörkölt mogyoró, méz, citromfű
Elkészítése:

  • Az ordát a joghurttal, a mézzel, a nádcukorral, a citromfűvel, meg a vaníliával krémesre kavarjuk.
  • Desszertes poharakba elkezdjük a rétegezést: a pohár aljára kerül 1 darabokra tört babapiskóta, citromos vízzel meglocsolva. Erre simítunk egy kevés ordás krémet, megcsurgatjuk mézzel, és megszórjuk apróra vágott eperrel. Erre morzsolunk 1 babapiskótát, majd beborítjuk krémmel, és megcsurgatjuk mézzel. 
  • Pörkölt mogyoróval, eperrel, citromfűvel díszítjük, és azonnal fogyasztjuk.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Edó, ezt imádnám:) Úgy szeretem az ordát.

HajniZoli írta...

Csatlakozom Katihoz! Veszek ordát és kipróbálom citromfűvel:-)