Leginkább az olyan ételeket szeretem, melyeket néhány perc alatt könnyen elkészíthetek. Nem kell sokat bíbelődni vele, nem lesz koszos az egész konyha, és nem csupa egészségtelen, nehezen emészthető étel lesz a végeredmény.
Na, ez nem olyan :) Igaz ugyan, hogy így ahogy van finom, de egy évben egynél többször nem vagyok hajlandó ilyesmit készíteni :))
Hozzávalók:
- 1 kg bőrös malackaraj
- 1 fej hagyma
- 4 cikk fokhagyma
- majoránna
- fél citrom
- só, őrölt bors
A párolt káposztához:
- 1 kisebb fej káposzta
- 1 fej hagyma
- 1-2 teáskanál köménymag
- 2 evőkanál cukor
- 2 babérlevél
- kevés ecet
- só, őrölt bors
A röszti burgonyához:
- 1 kg burgonya
- olaj a sütéshez
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A malachúst szeletekre vágjuk, majd rendre besózzuk, borsozzuk, meglosoljuk citromlével, és megszórjuk apróra vágott majoránnával.
- A fűszeres hússzeleteket egy tepsibe helyezzük, megrakjuk szeletekre vágott hagymával, és fokhagymával.
- Kevés vizet öntünk alá, és 180 fokos sütőben, kb 2 óra alatt pirosra sütjük. Közben pótoljuk a vizet, ha szükséges, illetve néha meglocsolgatjuk saját levével.
- A káposztát vékony szeletekre vágjuk, vagy lesarvaljuk. Egy edényben forró olajon a cukrot világos színűre karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, megkavargatjuk, és beletesszük a káposztát. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen csak ellepi, hozzáadjuk a babérlevelet, köménymagot, megsózzuk és borsozzuk, majd fedő alatt addig főzzük, amíg a levét elfőtte, és a káposzta megpuhult. Figyeljünk nehogy megégjen. A végén ízlés szerint egy kevés ecettel savanyítjuk.
- A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, és lereszeljük. Forró olajon aranyszínűre pirítjuk, és sóval, borssal ízesítjük.
- A ropogós malachúst a káposztával, meg a burgonyával tálaljuk. Savanyúság is illik mellé.
3 megjegyzés:
Nem épp tavaszi fogás, de kit érdekel, ide vele!!
:)))))
Hűha, finomságos... :)
Megjegyzés küldése