Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé (50 %-os)
25 dkg vaj
15 dkg barnacukor
8 dkg hajdinaliszt
5 tojás
A tetejére:
20 dkg mangó
1 evőkanál cukor
1 teáskanál zselatinpor
20 dkg étcsokoládé
7 dkg kókuszolaj
Elkészítése:
A süteményhez az apróra tördelt csokoládét, meg a vajat egy tálban felolvasztjuk (mikróban vagy vízgőz fölött). Az egész tojásokat mixerrel jó habosra, sűrűre felverjük a cukorral. Hozzáadjuk a vajas csokoládét, mixerrel elkeverjük, majd a lisztet is. A masszát egy közepes méretű tepsibe simítjuk (kb 37x28 cm), és 180 fokos sütőben 22-25 percig sütjük. 20 perc után ellenőrizzük többször is, hogy ne száradjon ki.
Közben a mangót botmixerrel pürésítjük, majd a cukorral, és a zselatinnal felmelegítjük. A langyosra hűlt sütemény tetejére simítjuk egyenletesen. 30 percre hideg helyre tesszük, hogy megdermedjen.
Végül a tetejét bevonjuk a kókuszolajjal felolvasztott csokoládéval. Amikor megszilárdult, kockára szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése