Hozzávalók a piskótához:
- 8 tojás
- 21 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 1 l habtejszín
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 teáskanál rumaroma
- 1 teáskanál vanília aroma
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
- Megolvasztjuk a csokoládét mikróban, vagy vízgőz fölött.
- A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a tojássárgáját, majd a sóval, és a kakaóval elkevert lisztet is, óvatosan. A masszát egy sütőpapírral bélelt, 37x27 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük (fogpiszkálóval végezzünk tűpróbát).
- Miután megsült, a tepsiben hűlni hagyjuk, és ekkor kezdjük el készíteni a tölteléket.
- Először 8 dl tejszínt mixerrel kemény habbá verünk. A végén a csokoládét fokozatosan belecsurgatjuk, közben folyamatosan kavartatjuk mixerrel (a rumromát is ekkor adjuk hozzá).
- A maradék tejszínt (2 dl) szintén kemény habbá verjük, a vaníliával.
- A piskótát két lapra vágjuk, és az egyikre a csokoládés habot egyenletesen rásimítjuk. Erre kenjük a vaníliás habot, majd befedjük a másik piskótával.
- A tetejére az olajjal megolvasztott csokoládét egyenletesen elsimítjuk, majd legaláb 2 órát pihentetjük szeletelés előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése