2020. november 8., vasárnap

Rigó Jancsi





Hozzávalók a piskótához: 


  • 8 tojás
  • 21 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • csipetnyi só

A töltelékhez: 

  • 1 l habtejszín
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 teáskanál rumaroma
  • 1 teáskanál vanília aroma

A tetejére: 

  • 10 dkg étcsokoládé
  •   2 evőkanál olaj

Elkészítése: 


  • Megolvasztjuk a csokoládét mikróban, vagy vízgőz fölött. 
  • A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a tojássárgáját, majd a sóval, és a kakaóval elkevert lisztet is, óvatosan. A masszát egy sütőpapírral bélelt, 37x27 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük (fogpiszkálóval végezzünk tűpróbát). 
  • Miután megsült, a tepsiben hűlni hagyjuk, és ekkor kezdjük el készíteni a tölteléket. 
  • Először 8 dl tejszínt mixerrel kemény habbá verünk. A végén a csokoládét fokozatosan belecsurgatjuk, közben folyamatosan kavartatjuk mixerrel (a rumromát is ekkor adjuk hozzá). 
  • A maradék tejszínt (2 dl) szintén kemény habbá verjük, a vaníliával. 
  • A piskótát két lapra vágjuk, és az egyikre a csokoládés habot egyenletesen rásimítjuk. Erre kenjük a vaníliás habot, majd befedjük a másik piskótával. 
  • A tetejére az olajjal megolvasztott csokoládét egyenletesen elsimítjuk, majd legaláb 2 órát pihentetjük szeletelés előtt.

Nincsenek megjegyzések: