2020. november 12., csütörtök

Pikáns cukkinifőzelék sült csirkecombbal




Hozzávalók 4 személyre: 

  • 1 közepes cukkini
  • 1 vöröshagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 evőkanál kapor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  •  só, őrölt bors
  • balzsamecet, csilipor ízlés szerint
A habaráshoz: 

  • 0.5 dl tejszín
  • 1 evőkanál (csicseriborsó)liszt


A húshoz: 

  • 8 alsó csirkecomb
  • 1-1 teáskanál zsályam bazsalikom, és oregánó
  • 4 nagy cikk fokhagyma
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 citrom leve
  •  só, őrölt bors


Elkészítése: 


  • Olajon az apróra vágott hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a reszelt cukkinit .Kavargatva párolni kezdjük, amíg levet enged. Hozzáadunk még 1 dl vizet, sót, borsot, és addig főzzük, amíg majdnem az egész levét elfőtte. Ekkor behabarjuk, majd ízesítjük reszelt fokhagymával, balzsamecettel, kaporral, csilivel. Összeforraljuk. 
  • A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd az összekavart fűszerekkel, citromlével, szójaszósszal alaposan átforgatjuk. Sütőzacskóba tesszük, mellédobjuk a fokhagymacikkeket épen, majd egy tepsin, 200 fokos sütőben, kb 1 órán át sütjük. 
  • A végén a zacskót elvágjuk, és a tetejére rápirítunk. A főzelék mellé tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: