Hozzávalók 2-3 személyre:
- 20 dkg rizottó rizs
- 1 fej hagyma
- 1 liter zöldségalaplé
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg spenót
- 4 dkg reszelt parmezán sajt
- 2 evőkanál tejföl
- néhány csepp citromlé
- kevés szárított kakukkfű
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A zöldségalaplevet felforraljuk, és lassú tüzön forrásban tartjuk.
- A hagymát apróra vágjuk, a vaj-olaj keveréken üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a rizset, és kavargatva 2-3 perc alatt ezt is üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk, a kakukkfüvet, illetve a bort. Lassú tüzön forraljuk, amíg a rizs a folyadékot felszívja.
- Ezután hozzáadunk egy merőkanálnyi alaplevet, és ismét hagyjuk, hogy a rizs felszívja.
- Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg az összes alaplevet hozzáadtuk (merőkanalanként), és egy főzelékszerű ételt kapunk (az utolsó előtti adagnál beletsszük az apróra végott spenótot).
- Ekkor levesszük a tűzről, megsózzuk és borsozzuk, hozzákavarjuk a parmezánt, illetve a tetejére tesszük a tejfölet. Lefedjük, és tálalásig melegen tartjuk.
Tipp: Magában is egy finom, krémes egytál étel, de bármilyen sült- vagy párolt hús is jól illik mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése