2020. október 18., vasárnap

Spenótos rizottó

 



Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 20 dkg rizottó rizs
  • 1 fej hagyma
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg spenót
  • 4 dkg reszelt parmezán sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • néhány csepp citromlé
  • kevés szárított kakukkfű
  • frissen őrölt bors
Elkészítése:

  • A zöldségalaplevet felforraljuk, és lassú tüzön forrásban tartjuk.
  • A hagymát apróra vágjuk, a vaj-olaj keveréken üvegesre pároljuk.
  • Hozzáadjuk a rizset, és kavargatva 2-3 perc alatt ezt is üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk, a kakukkfüvet, illetve a bort. Lassú tüzön forraljuk, amíg a rizs a folyadékot felszívja.
  • Ezután hozzáadunk egy merőkanálnyi alaplevet, és ismét hagyjuk, hogy a rizs felszívja.
  • Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg az összes alaplevet hozzáadtuk (merőkanalanként), és egy főzelékszerű ételt kapunk (az utolsó előtti adagnál beletsszük az apróra végott spenótot).
  • Ekkor levesszük a tűzről, megsózzuk és borsozzuk, hozzákavarjuk a parmezánt, illetve a tetejére tesszük a tejfölet. Lefedjük, és tálalásig melegen tartjuk.

Tipp: Magában is egy finom, krémes egytál étel, de bármilyen sült- vagy párolt hús is jól illik mellé.

Nincsenek megjegyzések: