-->
Hozzávalók:
- 55 dkg cékla
- 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 10 dkg étcsokoládé (50%-os)
- 10 dkg nádcukor
- 1 dl kókuszolaj
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 3 tojás
- 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só
A tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- 10 dkg fehér csokoládé
- 0,5 dl tej
- 1 teáskanál kókuszolaj
- fagyasztott piros bogyós gyümölcs (pl málna vagy ribizli)
Elkészítése:
1.
A céklát hájastól megmossuk, egyenként
alufóliába csomagoljuk, és 200 fokos sütőben, 1 órán át sütjük. Meghámozzuk, és
öszeturmixoljuk.
2. Az apróra tördelt csokoládét a kókuszolajjal felolvasztjuk. Az egész tojásokat a cukorral mixerrel habosra felverjük, és
belekavarjuk a céklapürét, meg a csokoládét.
3.
Végül a többi hozzávalót is óvatosan
beleforgatjuk.
4.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt, 22 cm-es
kerek tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütőben, 30-40 percig sütjük (végezzünk
tűpróbát). A formában hagyjuk hűlni.
5.
A tetejére felolvasztjuk a csokoládét, majd
belekavarjuk a tejet, és az olajat. A torta tetejére simítjuk.
6.
Végül megszórjuk fehércsokoládé forgácsokkal, és
egy kevés piros fagyasztott gyümölcsdarabkával.
Tipp: Egy zöldséghámozóval könnyedén vághatunk a
csokoládéból forgácsokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése