2019. október 3., csütörtök

Céklás csokoládétorta


-->


Hozzávalók: 

  • 55 dkg cékla
  • 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 dkg étcsokoládé (50%-os)
  • 10 dkg nádcukor
  • 1 dl kókuszolaj
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só

A tetejére: 

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 0,5 dl tej
  • 1 teáskanál kókuszolaj
  • fagyasztott piros bogyós gyümölcs (pl málna vagy ribizli)


Elkészítése:

1.     A céklát hájastól megmossuk, egyenként alufóliába csomagoljuk, és 200 fokos sütőben, 1 órán át sütjük. Meghámozzuk, és öszeturmixoljuk.
2.    Az  apróra tördelt csokoládét a kókuszolajjal felolvasztjuk. Az egész tojásokat a cukorral mixerrel habosra felverjük, és belekavarjuk a céklapürét, meg a csokoládét.
3.     Végül a többi hozzávalót is óvatosan beleforgatjuk.
4.     A tésztát egy sütőpapírral bélelt, 22 cm-es kerek tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütőben, 30-40 percig sütjük (végezzünk tűpróbát). A formában hagyjuk hűlni.
5.     A tetejére felolvasztjuk a csokoládét, majd belekavarjuk a tejet, és az olajat. A torta tetejére simítjuk.
6.     Végül megszórjuk fehércsokoládé forgácsokkal, és egy kevés piros fagyasztott gyümölcsdarabkával.

Tipp: Egy zöldséghámozóval könnyedén vághatunk a csokoládéból forgácsokat.

Nincsenek megjegyzések: