2019. augusztus 20., kedd

Aszalt szilvás túrós kuglóf



-->

Hozzávalók: 

  • 20 dkg tehéntúró
  • 25 dkg teljes kiőrlésű búzaiszt
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 15 dkg nyírfacukor (stevia-eritrit keveréket használtam)
  • 2 tojás
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 tasak sütőpor
  • fél citrom reszelt héja


Elkészítése:

1.     A puha margarint a cukorral habosra kavarjuk mixerrel, majd  túrót is belekavarjuk.
2.     Az egész tojásokat egyenként hozzáadva, samara kavarjuk mixerrel.
3.     Hozzáadjuk az apróra vágott aszalt szilvát.
4.     Végül belekavarjuk a lisztet a sóval, meg a sütőporral.
5.     A tésztát egy kuglófformába simítjuk egyenletesen (amennyiben nem szilikon formát használunk, előtte kenjük ki vékonyan margarinnal, és szórjuk be liszttel).
6.     175 fokos sütőben, 50 perc alatt megsütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni, és csak ezután borítjuk ki.


Nincsenek megjegyzések: