Hozzávalók 4 személyre:
- 8 csirkecomb
- 24 dkg fehérbab (konzerv)
- 20 dkg kolbász
- 1 zöld paprika
- 2 sárgarépa
- 1 szeletke zellergyökér
- 1 vöröshagyma
- 1 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál (zab)liszt
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- kevés olaj
- só, bors
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
- Karikára vágjuk a kolbászt, serpenyőben megpirítjuk, majd kiszedjük.
- A húst sózzuk, borsozzuk, és a visszamaradt zsiradékban lepirítjuk. Egy edényben kevés olajat hevítünk, majd mepirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, paprikát, illetve a karikára vágott sárgarépát. Hozzáadjuk a húst, a kolbászt, és felöntjük annyi vízzel, amennyi félig ellepi, majd puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a babot, az ételízesítőt, és ízlsé szerint sót, borsot.
- A tejszínt elkeverjük liszttel, majd az ételhez adva, összeforraljuk. Végül petrezselyemzölddel megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése