2019. február 11., hétfő

Édesburgonyás hajdinaragu


-->


A hajdina egy nagyon egészséges gabonaféle, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani. Igaz, tud neki egy olyan íze lenni, ami nem mindenkinek jön be, főleg nem midnegy, hogy milyen formában. Natúr köretként pl én sem szeretem annyira, de találtam rá egy nagyon finom változatot, ahogy az alábbi receptben látható. 
Ebben a formában én sztem naponta meg tudnám enni.


Hozzávalók 2 személyre: 

  • 12 dkg csicseriborsó
  • 1 édesburgonya
  • 5 dkg hajdina
  • 2 marék bébispenót
  • 2 evőkanál kókuszzsír (vagy olaj)
  • 1-1 teáskanál őrölt fahéj és kurkuma
  • kevés citromlé
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • Az édesburgonyát alaposan megmossuk, és héjastól kis kockára vágjuk. Jól összeforgatjuk olvasztott kókuszzsírral, sóval, borssal, kurkumával, és fahéjjal, majd egy tepsin , 240 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Néha átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen süljön. 
  • A hajdinát 5 dl sós vízben puhára főzzük, mint  a rizset. 
  • A csicseriborsót alaposan átmossuk, a spenótot is megmossuk. Amikor a hajdina és az édesburgonya is elkészült, mindent összekavarunk, majd sóval, borssal, és ízlés szerint citromlével ízesítjük.

Megj: Nagyon laktató és tápláló húsmentes fogás.

Nincsenek megjegyzések: