2018. június 21., csütörtök

Falafel brokkoli-uborka-málna salátával


-->


Hozzávalók: 

  • 20 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 7 dkg liszt (zablisztet használtam)
  • 1 tojás
  • 1 közepes hagyma
  • 2 nagy cikk fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál koriander mag
  • 1 teáskanál római kömény
  • kb 0,5 dl a borsó főzőlevéből
  • fél csapott teáskanál sütőpor
  • só, őrölt bors
  • a sütéshez olaj (kókuszolaj)

A salátához: 

  • 1 kisebb fej brokkoli
  • 1 kígyóuborka
  • 10 dkg málna
  • 1 dl szójaszósz
  • 4 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál szezámpaszta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, őrölt bors


Elkészítése:

1.     A csicseriborsó levét leöntjük, a hagymát, a fokhagymát, meg a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk (annyi lével hígítsuk, amennyi szükséges), és félretesszük.
2.     Az uborkát megmossuk, majd zöldséghámozóval vékonyra szeleteljk.
3.     Rózsáira szedjük a brokkolit, és enyhén sós vízben 5 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
4.     Egy tálban összekavarjuk a zöldségeket szójaszósszal, szezámkrémmel olajjal, citromlével, illetve sóval és borssal.
5.     Nedves kézzel gombócokat formázunk a masszából, és forró olajon megsütjük  a csicseriborsó fasírtokat.
6.     Tálaláskor brokkoli-uborka salátával kínáljuk, málnával megszórva.

Tipp: Szezámpaszta hiányában adjunk a salátához 2 evőkanál pirított szezámmagot, és 1 evőkanál joghurtot. 


Nincsenek megjegyzések: