2018. június 19., kedd

Barackos csirkecombok kukoricával


-->

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 6 nagyobb, vagy 8 kisebb csont nélküli csirkecomb
  • 6-8 sárgabarack
  • 1 vöröshagyma
  • 1-1 evőkanál édes- és csípős fűszerpaprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál ételízesítő, oregánólevél
  • só, őrölt bors

A kukoricához: 


  • 2 kukorica
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2-2 evőkanál kakukkfű és oregánó
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál csípős fűszerpaprika
  • só, őrölt bors


Elkészítése:


  • 1.     A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd alaposan bekenjük olaj-paprika-só-bors keverékkel.
  • 2.     Egy tűzálló tál alját kirakjuk hámozott, és szeletekre vágott hagymával, belerakjuk a húst, és felöntjük 1 dl ételízesítős vízzel. 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük.
  • 3.     A kukoricát sós vízben puhára főzzük, és szeletekre vágjuk. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával, fűszerpaprikával, és a fűszerekkel megszórjuk, olajjal meglocsoljuk.
  • 4.     20 perc sütés után, a félbevágott barackot a húshoz adjuk, megszórjuk oregánóval, és tovább sütjük.
  • 5.     Végül a sütés utolsó 10 percében hozzáadjuk a kukoricát.
  • 6.     Az ételt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések: