2018. március 22., csütörtök

Spenótos csirkeragu rizzsel


-->




-->
Hozzávalók 4 személyre: 

  • 60 dkg csirkecomb
  • 1 kisebb paradicsomkonzerv (40 dkg
  • 2 kisebb vöröshagyma
  • 4 cikk fokhagyma
  • 20 dkg kókusztej
  • 3 nagy marék spenótlevél
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1-1 teáskanál őrölt coriander és currypor
  • 0,5-0,5 teáskanál fűszerpaprika és cayenne bors
  • 1 teáskanál só, őrölt bors


Elkészítése: 

  • A hagymát meghámozzuk, és apróra vágva megpirítjuk forró olajon. 
  • Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, curryt, a cayenne borsot, a gyömbért, a koriandert, illetve a paprikát. Kavargatva lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott húst, és összeforgatjuk. Felöntjük paradicsommal, illetve annyi vízzel, amennyi éppen csak ellepi. 
  • Kb 40 perc főzés után hozzáadjuk a megmosott spenótlevelet, és a kókusztejet. 5 percig főzzük, majd az ételt ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. 
  • Párolt basmati rizzsel körítjük.


Nincsenek megjegyzések: