2018. március 24., szombat

Duplacsokis banánkenyér




Egy régi, jól bevált recept, ami nagyon finom, de!
Mivel már bizonyos hagyományos alapanyagokat nem használok a konyhámban, ezért ezen a recepten annyit változtattam, hogy a lisztet teljes értékű lisztkeverékre cseréltem (hajdina és rostok), olaj helyett kókuszzsírt, illetve cukor helyett eritritet használtam.
Így nemcsak egészségesebb, de diétás is.
Reggelire, vagy uzsonnára gyakran fogyasztunk efféle süteményeket.

Hozzávalók: 

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 12 dkg cukor
  • 3 banán
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • pici só

Elkészítése: 

  • Egy tálban 2 banánt villával pépesre törünk. Hozzáadjuk az egész tojást olajat, tejet, cukrot, sót, és vaníliát. Ezután belekavarjuk a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát a sót, meg az apróra tort csokoládét (folia alatt, húsklopfolóval könnyen összetörhető). 
  • A masszát egy sütőpapírral bélelt formába simítjuk, majd a tetejére helyezzük a megmaradt félbevágott banánt. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. 
  • Amikor langyosra hűlt, szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések: