Sok minden nagyszerű ebben a süteményben, de a legjobb az, hogy mivel nincs hőkezelésnek alávetve, így teljes értékű édesség, és nemcsak finom, hanem egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók az alaphoz:
- 15 dkg aszalt datolya
- 10 dkg nyers, sótlan kesudió
- 5 dkg mandula
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 0,5 teáskanál vanília aroma
A joghurtos krémhez:
- 80 dkg sűrű joghurt
- 40 dkg tejföl
- 40 dkg eper
- 15 dkg nyírfacukor + 2 evőkanál
- fél zöld citrom reszelt héja és leve
- 2,5 tasak zsealtinpor
- 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítése:
- A datolyát egy kevés vízbe beáztatjuk, egy másik edényben pedig a kesudiót, meg a mandulát szintén beáztatjuk legalább 2 órára.
- Ezután a vizet leöntjük, és mindhárom alapanyagot késes aprítóban összeaprítjuk. Közben hozzáadunk 2 evőkanál kóuszzsírt és 3 evőkanálnyi vizet, illetve egy kevés vaníliát.
- Alaposan összedolgozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt szögletes formába nyomkodjuk a masszát. Hűtőszekrénybe helyezzük, amíg elkészítjük a krémet.
- Ehhez egy nagy tálban kikavarjuk a joghurtot, a tejfölet, a 15 dkg cukrot, a citrom levét, meg héját, illetve a vaníliát. Az epret megmossuk, megpucoljuk, és egy edényben összeturmixoljuk 3 dl tejföles joghurttal, illetve még 2 evőkanálnyi cukorral. A joghurtkrémből kiveszünk 4 evőkanálnyit, majd egy kisebb edénykében, másfél tasak zselatinnal összekavarjuk. Lassú tüzön felmelegítjük, hogy elolvadjon, visszakavarjuk a krémhez, és a nyers alapra öntjük. Hűtőszekrénybe helyezzük 1 órára.
- Ezután az epres krémből is kiveszünk 2-3 evőkanányit, összekavarjuk 1 tasak zselatinnal, felmelegítjük, majd visszakavarjuk a krémhez. Ezt ráöntjük a nagyjából megdermedt joghurtkrémre.
- Teljes dermedésig hűtőszekrénybe helyezzük, majd kockára vágjuk. Mentalevéllel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése