Sokféle tortilla lapot próbáltam már készíteni, olyanokat, melyek egészséges hozzávalókból készülnek. Ehhez a fajtához édesburgonyát használtam, kiváltva ezzel a lisztet, és nagyon jól sikerült. Jó az állaga, és az íze is, a töltelék pedig viszonylag egyszerű. Hamar elkészül, és nagyon laktató. Szerettük.
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 édesburgonya (kb 10 dkg)
- 1 tojás
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
A töltelékhez:
- 25 dkg bacon szalonna
- 3 főtt tojás
- 2 marék rukkola saláta
- 2 paradicsom
A joghurt
mártáshoz:
- 20 dkg sűrű natúr joghurt
- 1 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál mustár
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Az édesburgonyát megmossuk, majd alufóliába csomagoljuk, és 200 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük. A héját lehámozzuk, villával összetörjük, és hűlni hagyjuk.
- Ezután tojással, liszttel, olajjal és pici sóval összegyúrjuk. Lisztezett felületen, négy papírvékony kerek lapot nyújtunk a tésztából.
- Száraz, forró serpenyőben kisütjük a lapokat (akkor jó, ha a felületén fekete pöttyök jelennek meg).
- A szalonnát apróra vágva ropogósra sütjük, a tojásokat, meg a paradicosmot cikkekre vágjuk. A mártáshoz valókat összekavarjuk.
- A tortilla lapokat megkenjük kevés joghurttal, kirakjuk tojásszeletekkel, paradicsommal, szalonnával, illetve rukkola salátával. Feltekerjük, és mellé joghurtos mártást kínálunk.
Tipp: Zsázsával megszórva tovább
gazdagíthatjuk az ételt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése