2017. április 2., vasárnap

Fűszerleves édesköménnyel és fetával



Hozzávalók: 


  • 35 dkg krumpli
  • 1 édeskömény gumó
  • 1 póréhagyma
  • 2 összmarék zöldfűszer: bazsalikom, menta, petrezselyemzöld, kapor, metélőhagyma) 
  • 2 cikk fokhagyma 
  • 1 citrom 
  • 12 dkg fetasajt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál házi ételízesítő

Elkészítése: 


  • Az édesköményt megmossuk, a kemény közepét kivágjuk, és feldaraboljuk. A krumplit meghámozzuk, és kockára vágjuk. A püréhagyma zöldjét levágjuk, fehér részét karikára vágjuk. 
  • Egy fazékban olajat forrósítunk, és lepirítjuk rajta a karikára vágott hagymát, a fokhagymát, meg az édesköményt. Hozzáadjuk a krumplit, az ételízesítőt, majd felöntjük 1 l vízzel, és 15-20 percig főzzük. 
  • Ezután a fűszerekkel (néhány levelet félreteszünk a tálaláshoz), meg 10 dkg fetasajttal összeturmixoljuk. 
  • Sóval, citromlével ízesítjük, így a leves szép zöld marad. A félretett fűszerekkel, illetve fetasajttal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: