Hozzávalók:
- 35 dkg krumpli
- 1 édeskömény gumó
- 1 póréhagyma
- 2 összmarék zöldfűszer: bazsalikom, menta, petrezselyemzöld, kapor, metélőhagyma)
- 2 cikk fokhagyma
- 1 citrom
- 12 dkg fetasajt
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál házi ételízesítő
- só
Elkészítése:
- Az édesköményt megmossuk, a kemény közepét kivágjuk, és feldaraboljuk. A krumplit meghámozzuk, és kockára vágjuk. A püréhagyma zöldjét levágjuk, fehér részét karikára vágjuk.
- Egy fazékban olajat forrósítunk, és lepirítjuk rajta a karikára vágott hagymát, a fokhagymát, meg az édesköményt. Hozzáadjuk a krumplit, az ételízesítőt, majd felöntjük 1 l vízzel, és 15-20 percig főzzük.
- Ezután a fűszerekkel (néhány levelet félreteszünk a tálaláshoz), meg 10 dkg fetasajttal összeturmixoljuk.
- Sóval, citromlével ízesítjük, így a leves szép zöld marad. A félretett fűszerekkel, illetve fetasajttal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése