Újabb alternatíva, hogy mit kenjünk kenyérre. Az ilyen kencékkel változatosabbá, gazdagabbá tehetjük a reggeliket, tízórait, vacsorát. Egy csésze forró tea, és zöldségek kíséretében ajánlom :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg fehér szárazbab
- 10 dkg fekete olívabogyó (magos)
- 1 kisebb hagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 1 rozmaring ág
- 3 evőkanál ételízesítős víz
- 1-2 evőkanál zsírszegény tejföl
- 1 evőkanál kókuszzsír, citromlé
- só, frissen őrölt színes bors
- csilipehely
Elkészítése:
- Előző este a babot hideg vízbe áztatjuk, másnap pedig leszűrjük, és tiszta vízben puhára főzzük. Serpenyőben, kókuszzsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát kevés fokhagymával, és rozmaringgal.
- A babot leszűrjük, majd összeturmixoljuk az ételízesítős vízzel, a hagymával, majd belekavarjuk az apróra vágott olívabogyót, meg egy kevés tejfölet. Sóval, borssal, citromlével, illetve csilivel ízesítjük.
- Teljes kiőrlésű pirítósra kenve fogyasztjuk.
Tipp: Kevésbé egészséges, de gyors
megoldás, ha konzerv babból készítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése