2015. december 11., péntek

Olívás babkrém


Újabb alternatíva, hogy mit kenjünk kenyérre. Az ilyen kencékkel változatosabbá, gazdagabbá tehetjük a reggeliket, tízórait, vacsorát. Egy csésze forró tea, és zöldségek kíséretében ajánlom :)

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 15 dkg fehér szárazbab
  • 10 dkg fekete olívabogyó (magos)
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 rozmaring ág
  • 3 evőkanál ételízesítős víz 
  • 1-2 evőkanál zsírszegény tejföl
  • 1 evőkanál kókuszzsír, citromlé
  • só, frissen őrölt színes bors
  • csilipehely

Elkészítése: 

  • Előző este a babot hideg vízbe áztatjuk, másnap pedig leszűrjük, és tiszta vízben puhára főzzük. Serpenyőben, kókuszzsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát kevés fokhagymával, és rozmaringgal. 
  • A babot leszűrjük, majd összeturmixoljuk az ételízesítős vízzel, a hagymával, majd belekavarjuk az apróra vágott olívabogyót, meg egy kevés tejfölet. Sóval, borssal, citromlével, illetve csilivel ízesítjük. 
  • Teljes kiőrlésű pirítósra kenve fogyasztjuk.


Tipp: Kevésbé egészséges, de gyors megoldás, ha konzerv babból készítjük.

Nincsenek megjegyzések: