Brutál finom, csak ennyit mondhatok. A csirke nagyon ízes, aromás, a padlizsánsaláta pedig fergeteges. Soha még ilyen finom, padlizsánból készült ételt nem ettem. Azt hiszem naponta meg tudnám enni, csak úgy, magára.
Hozzávalók:
- 1 konyhakész grillcsirke
- 2 paradicsom
- 1 citrom
- 1 fej hagyma
- 5 cikk fokhagyma
- 1-1 kisebb csokor kapor és petrezselyemzöld
- 2 babérlevél
- só, frissen őrölt bors
A fenyőmagos padlizsánsalátához:
- 2 padlizsán
- 2 kisebb fej hagyma
- 3 evőkanál fenyőmag
- 1 kis doboz natúr joghurt
- só, frissen őrölt bors
- a sütéshez kókuszzsír vagy olívaolaj
Elkészítése:
- A csirkét alaposan megmossuk, illetve az esetleges nemkívánatos részeket eltávolítjuk róla.
- Jól besózzuk és borsozzuk, majd egy tűzálló tálba fektetjük.
- Minden oldalát alaposan megszórjuk apróra vágott kaporral és petrezselyemzölddel, és meglocsoljuk egy fél citrom levével. A belsejébe is teszünk fűszereket, karikára vágott citromot, és babérlevelet.
- A hagymát meg a paradicsomot nagyobb darabokra vágva mellé, illetve ráhelyezzük, és beledobáljuk a késsel szétnyomott fokhagymacikkeket, héjastól.
- Alufóliával letakarjuk, és forró sütőbe toljuk. Légkeverésen kb 1 óra 20 perc a sütés, 200 fokon. Az utolsó 20 percre pedig vegyük le a fóliát, és saját levével locsolgatva süssük pirosra.
- A padlizsánsalátához a padlizsánt megmossuk, majd héjastól nem túl vékony karikára vágjuk.
- Megsózzuk, őrölt borssal megszórjuk, és bő, forró zsiradékban szép pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
- A visszamaradt zsiradékban a szeletekre vágott hagymát pirítani kezdjük. Közben megsózzuk és hozzáadjuk a fenyőmagot, majd együtt enyhén megpirítjuk.
- A padlizsánkorongokat egy tányérra szedjük, megszórjuk fenyőmagos sült hagymával, majd megcsolojuk egy kevés joghurttal.
- A pirosra sült csirke mellé kínáljuk.
1 megjegyzés:
Edó, el tudom képzelni, hogy milyen finom:) Akkor így végezte a padlizsán:)
Megjegyzés küldése