2013. augusztus 26., hétfő

Thai jellegű csirkehúsleves


A paprika tévén láttam ezt a levest, és azért tetszett olyan nagyon, mert egzotikus ízvilága miatt a kedvenceim közé sorolható, nem mellékesen pedig nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
Jó kis egészséges, friss, üde leves, és a gyerekek is nagyon szeretik. Természetesen nem éppen úgy készítettem, ahogyan erdetelig szerepelt, de ez így ahogy van, tökéletes.

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 piros színű csilipaprika
  • 800 ml húsleves alaplé (vagy 2 púpozott evőkanál házi ételízesítő)
  • 400 ml kókusztej
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál friss reszelt gyömbér (vagy 1 teáskanál gyömbérpor)
  • 1 teáskanál zúzott koriandermag (vagy ha van, 1 evőkanál korianderzöld)
  • 1 lime (zöldcitrom) reszelt héja + egy kevés leve (esetleg normál citrom)

Elkészítése:

  • Az alaplevet a kókusztejjel feltesszük főni. Hozzáadjuk a citromhéjat, a gyömbért, a koriandert, meg a vékony karikára vágott csilipaprikát (ha gyerekek is esznek belőle, akkor ezt csak a végén adjuk hozzá, külön).
  • Összeforraljuk, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, a zöldborsót, illetve ha ételízesítővel készítjük alaplé helyett, akkor azt is most adjuk hozzá.
  • Kb 5 percig főzzük a levest, vagy ameddig a hús a kellőképpen megpuhul. Közben beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, még egy kevés citromlével ízesítjük, és ízlés szerint megsózzuk.
  • Forrón tálaljuk, citrommal, csilivel, zöldekkel, hogy bárki tovább ízesíthesse saját kedve szerint. Néhány falat barna magos kenyérrel is isteni.

Nincsenek megjegyzések: