A paprika tévén láttam ezt a levest, és azért tetszett olyan nagyon, mert egzotikus ízvilága miatt a kedvenceim közé sorolható, nem mellékesen pedig nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
Jó kis egészséges, friss, üde leves, és a gyerekek is nagyon szeretik. Természetesen nem éppen úgy készítettem, ahogyan erdetelig szerepelt, de ez így ahogy van, tökéletes.
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 20 dkg zöldborsó
- 1 piros színű csilipaprika
- 800 ml húsleves alaplé (vagy 2 púpozott evőkanál házi ételízesítő)
- 400 ml kókusztej
- 1 evőkanál petrezselyemzöld
- 1 evőkanál friss reszelt gyömbér (vagy 1 teáskanál gyömbérpor)
- 1 teáskanál zúzott koriandermag (vagy ha van, 1 evőkanál korianderzöld)
- 1 lime (zöldcitrom) reszelt héja + egy kevés leve (esetleg normál citrom)
- só
Elkészítése:
- Az alaplevet a kókusztejjel feltesszük főni. Hozzáadjuk a citromhéjat, a gyömbért, a koriandert, meg a vékony karikára vágott csilipaprikát (ha gyerekek is esznek belőle, akkor ezt csak a végén adjuk hozzá, külön).
- Összeforraljuk, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, a zöldborsót, illetve ha ételízesítővel készítjük alaplé helyett, akkor azt is most adjuk hozzá.
- Kb 5 percig főzzük a levest, vagy ameddig a hús a kellőképpen megpuhul. Közben beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, még egy kevés citromlével ízesítjük, és ízlés szerint megsózzuk.
- Forrón tálaljuk, citrommal, csilivel, zöldekkel, hogy bárki tovább ízesíthesse saját kedve szerint. Néhány falat barna magos kenyérrel is isteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése