Nagyon szeretünk mindent, ami júhtúrós, mindent ami csirkemelles, és persze a bacont is, ami nagyon ritkán kerül terítékre egyébként. Júhtúrót is ritkábban veszek mostanában, talán mert mindig el kell menni érte a piacra, és ritkán járunk arrafelé.
A csirkemell már tervben volt, és jó ötlet volt összehozni a túróval. A bacon már csak hab a tortán.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 50 dkg vékonyra szeletelt baconszalonna
- kb.10 dkg júhtúró
- kevés olaj
- só, bors
Elkészítése:
- A csirkemellet vékonyra klopfoljuk (fóliát terítünk rá), enyhén sózzuk és borsozzuk. Ráhelyezünk egy darab túrót és feltekerjük.
- A vékony baconszeleteket félig egymásra téve kiterítjük úgy, hogy a hústekercset befedjék, majd ráhelyezzük és becsomagoljuk.
- Tűzálló tálba vagy tepsibe kevés olajat öntünk, majd beletesszük a baconbe tekert húst és 200 fokos sütőben megsütjük. A vége felé leöntjük a fölösleges zsiradékot, és kevés ideig pirulni hagyjuk.
Tetszés szerint különböző köretekkel fogyaszthatjuk, de csak salátával is igen laktató. Nagyon-nagyon finom.
7 megjegyzés:
Jaj, de guszta, ugyanezt készítettem, fetasajt és aszalt paradicsom társaságában, s még szép is az eredmény! Gratulálok a receptjeidhez!
Remekül néznek ki
Edó,nagyon jól néz ki!,a fotózásban már nagyon profi vagy,nem úgy mint én,nekem nagyon nem megy:-)
Remekül néz ki ! :)
Nagyon jól néz ki! :)
Ez nekem nagyon bejön!
ilyent en is keszitettem... nagyon finom!
Megjegyzés küldése