2011. március 20., vasárnap

Hokis torta


Nagyon kedves lány kérése volt ez a torta, akivel együtt járunk aerobicozni. Nem volt könnyű a hokis torta, de szerintem elég jól sikerült, és Betty nagyon örült neki. A hokista a férjem műve.


  • 8 tojásból, 25 dkg lisztből és 25 dkg cukorból sütöttem piskótát, 23x32-es tepsiben. Amikor kihűlt, két lapra vágtam, majd a hosszából is levágtam annyit, hogy négyzet alakú legyen.
  • Krémnek 60 túrót villával áttörtem, hozzákavartam 1 teáskanál vaníliaaromát, 1 citrom reszelt héját és 20 dkg cukrot. Egy kis doboz natúr joghurthoz fél tasak zselatinport kavartam, felforrósítottam, majd hozzáadtam még annyi joghurtot, hogy összesen 30 dkg legyen (kb két és fél kisdoboz joghurt).
  • A joghurtot a túróhoz adtam, majd kis darabokra vágott ananászt és barackot kavartam a krémbe.
  • A tortát a krémmel betöltöttem, porcukorral kikavart vajjal alapoztam, majd fondanttal bevontam.
  • A kaput drótból hajtogattam, amit fekete fondanttal vontam be, erre került a fehér háló.

5 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Nagyon ügyesek vagytok mind a ketten,nagyon jó lett!:-)

lenka1 írta...

Mosolyogtam, ahogy olvastam, hogy a hokista a férjed munkája - az én tortáimnál is a díszítés egy része a férjem feladata: pl. a barcelónás torta emblémája, a hokipályás tortám (kivétel a kapuk,azt én csináltam), a kalóztorta sok darabja stb... Kincs a háznál egy ilyen férj, ugye?

Bianka írta...

Nagyon ötletes és szép

Mary írta...

Nagyon sikerült és ötletes torta.:)

Angi Angéla írta...

Nagyon jó lett a torta!!! Le a kalappal a férjed előtt is! Az enyémet nem tudom rávenni semmire , ha sütés vagy főzésről van szó.