2023. január 18., szerda

Sütőtökös fahéjas csiga (cukormentes)


A legpuhább, és legfinomabb péksütemény, számtalanszor elkészítjük! Az eredeti recept Gökler Krisztitől származik, amin én változtattam, és így alakult:

Hozzávalók a tésztához:

- 2 dl tej
- 1 tasak szárított élesztő (7 g)
- 50 g eritrit
- ½ teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 tojás
- 60 g vaj
- 100 g sült sütőtök
- 270 g teljes kiőrlésű liszt
- 270 g fehér liszt

A töltelékhez:
- 100 g vaj
- 120 g eritrit
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 180 g sült sütőtök

A tetejére:
- 100 mascarpone krémsajt
- 40 g eritrit porrá őrölve.

Elkészítése:











A tésztához valókat géppel vagy kézzel dagasztjuk, majd legalább 1 órán át kelesztjük.
A töltelékhez valókat kikavarjuk.
A megkelt tésztát nagy téglalappá nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és felcsavarjuk. Kb 20 szeletre felvágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. További fél órát kelesztjük, majd 170 fokon, kb 30 percig sütjük.
Még forrón lekenjük az édesített krémsajttal.
* Sült sütőtök: a sütőtököt cikkekre vágom, a magokat kiszedem, majd 200 fokon, kb 40-50 percig sütöm.





Nincsenek megjegyzések: